Vestkysten USA

Er du interessert i å kjøre Vestkysten? Ønsker du å oppleve ditt livs tur med Stillehavsvinden i håret og solen i ansiktet ditt med enten bil eller MC? Om du kan svare ja på dette, så er ”Vestkysten” turen for deg.

Denne 15 dager lange opplevelsesturen starter i den vakre byen Seattle, slynger seg nedover stillehavskysten innom mange av de vakreste stedene du kan tenke deg, og ender opp i herlige Redondo Beach i Los Angeles. Ikke gå glipp av denne muligheten til å se alt fra Knølhvaler i nordvest til åsene fulle av kjendiser i Hollywood Hills.

15 DAGER
Pris
fra
  34 900,-
Turfakta

USA: Vestkysten

Når du leser dette nærmer du deg å realisere drømmen din. I tillegg til det har du kanskje bestemt deg for å reise med markedets beste og morsomste reisearrangør. Turene hos Explorify er utviklet av og for bil og mc-entusiaster, i samarbeid med verdens største motorsykkel-utleieselskap. Dette gir oss mulighet for å tilby deg de mest innholdsrike turene, hvor sosialt samhold og felles opplevelser står i fokus.

På Explorify's turer kommer du bort fra hverdagens stress, og vil sitte godt plantet i en stilig bil eller på en heftig Harley Davidson. Du vil oppleve gromlyd, se spektakulær natur og tilbakelegge mil etter mil på to eller fire hjul. Explorify gir deg ekte bil- og motorsykkelglede. Kjører du sykkel kommer du til å svette, fryse, bli kliss våt og solbrent, men allikevel elske turen. Vi lover de beste opplevelsene, både når det gjelder turene og guidene våre.Explorify: - Veien er bare halve opplevelsen -

NB: Husk at du trenger innreisetillatelse i USA. Dette må dere selv søke om i god tid på forhånd. Du søker enkelt om elektronisk innreisetillatelse i USA ved å klikke på denne linken.

Merk: Turene inkluderer flyreise, motorsykkelleie, VIP-forsikring, bensin, overnatting, følgebil med reservesykkel og guider. Frokost er inkludert på de fleste hotellene.

Turprogrammet beskriver hovedattraksjonene for 16-dagers reisen langs den vakre vestkysten. Veiene langs stillehavet kan nesten ikke beskrives med ord, men må oppleves. Du vil oppleve natur og steder som rett og slett tar pusten fra deg langs hele veien fra Seattle i nord til Los Angeles i sør.
Turen langs vestkysten er noe helt for seg selv, og bør oppleves av alle som er glad i å utforske nye steder i ferien sin. Vårt mål er å fylle tursekken din med flest mulig positive minner, så du reiser hjem med et stort smil om munnen og med venner du ikke hadde før du begynte på turen. Mange av disse vil du kanskje ha kontakt med resten av livet.
NB: Dette programmet er retningsgivende for aktiviteter og opplevelser du vil være med på under turen. Avvik kan forekomme, men vi garanterer at våre blide guider kommer til å strekke seg til det ytterste for å gjennomføre hele programmet som beskrevet, som et minimum - så langt det er gjennomførbart og omstendigheter vi kan påvirke. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre programmet, derfor kan det hende at du vil få positive overraskelser. Sjekk oppdateringer under nyheter.

Dag 1

Dag 1: Oslo – Seattle

Avreise fra Norge

Gratulerer! Etter flere måneders spennende venting er dagen endelig her J. 

Møt opp på innsjekkingsområdet på Gardermoen.  Se etter en guide i Explorify-klær som vil hjelpe dere med all informasjon om innsjekking osv. 

Husk: møt opp minimum 3 timer i forkant av avreise.  Selve flyturen til USA tar ca 15 timer.  Flyene er komfortable og har et rikholdig mat-, drikke- og underholdningstilbud.

Ankomst Seattle-Tacoma airport

Etter ankomst på flyplassen i Seattle, og dere har hentet bagasjen, møtes dere av en våre blide guider i ankomstområdet. Deretter kjører vi samlet til hotellet, som ligger sentralt nær byen. Når alle har sjekket inn og kommet seg til rette i rommene sine, møtes vi for en velkomstsamling og forfriskning, med introduksjon av alle deltakere og guider, samt informasjon om hva som vil skje under oppholdet i Seattle.
Husk: ta med kopi av kredittkort og førerkort (begge sider).

Kvelden er satt av til å bli kjent, og vi møtes for felles middag på ekte amerikansk vis. De som ikke er slitne nok etter den lange reisen, kan også dra på en lokal bar i nærheten av hotellet.

Dag 2

Dag 2: Seattle

Opplevelsesdag :-)

Velkommen til vakre Seattle, Washington, med sin lett gjenkjennelige horisontlinje som inneholder blant annet Space Needle og den gigantiske vulkanen ”Mount Rainier” ruvende i det fjerne. Seattle er den største byen i delstaten Washington. Her har bl.a. Jimi Hendrix, Kurt Cobain/Nirvana, Pearl Jam og andre kjente artister vokst opp. Kanskje er du heldig og møter Dr. Frasier Crane på gatene i Seattle?  Byen er også kjent som USAs kaffehovedstad da både ”Starbucks”, Seattle’s Best Coffee” og ”Tullys Coffee” ble grunnlagt her.

Vi starter dagen med en ”underground tour” hvor vi går igjennom tunellene i Seattles undergrunn. Deretter drar vi til Jimi Hendrix museet, som er et svært spesielt og minnerikt sted (her går det an å bruke mye tid J). Vi fortsetter til berømte og morsomme Pike Place market, før vi fortsetter til Seattles waterfront hvor vi spiser middag på en av de gode fiskerestaurantene.

Mange skandinaviske immigranter er bosatt i Seattle. I bydelen Ballard, litt nord for sentrum, finner du også ”Nordic Heritage Museum” som påberoper seg å være det eneste museet i USA viet skandinavisk immigrasjonshistorie. Seattle er Bergens vennskapsby, naturlig nok, siden Seattle kalles for ”Rain City”

Dagens severdigheter:  Space Needle, Jimi Hendrix museum, Pike Place market, Seattle waterfront, Underground tunnel tour

Dag 3

Dag 3: Seattle – Neah Bay

Kjøredag 1: 320 kilometer, ca 5 timer aktiv kjøretid

Denne dagen starter vi vårt Vestkyst-eventyr! Vi samles foran hotellet for felles avreise til Eagle Rider, hvor vi skal ta ut syklene – nye modeller av Harley Davidson. Sykkelen du har bestilt for turen er klargjort, og alle nødvendige forsikringer er inkludert.

NB: husk å undersøke sykkelen grundig for evt. riper, skader, og at det er olje og bensin på tanken - før du kjører.

Etter at alle er klare på syklene tar vi fatt på vår 275 mil lange reise på den lange flotte veien som slynger seg nedover Vestkysten fra våte og ville Seattle. Vi begynner turen med en litt annen type tur; en fergetur! Fastboende og turister stabler seg om bord på Edmond’s Ferry, som skal ta oss over Puget Sound, hvor vi så ruller videre for et besøk til Olympic National Park.

Deretter kjører vi strake veien til USAs vestligste punkt; Neah Bay. Med den friske vinden i håret, og den kjølige lukten av salt vann, koser vi oss stort i denne lille fiskerlandsbyen med bare 865 innbyggere, som har fått sitt navn etter Makah indianerhøvdingen. Flesteparten av innbyggerne (77%) er Native Americans. Før vi parkerer syklene for dagen tar vi en tur til Cape Flattery og det mest nordvestlige punktet i USA, med utsikt over sundet til Canada og stillehavet.

Dagens severdigheter: Edmond’s Ferry, Puget Sound, Olympic National Park, Neah Bay, Cape Flattery Trail

Dag 4

Dag 4: Neah Bay – Ocean Shores

Kjøredag 2: 258 kilometer, ca 3,5 timer aktiv kjøretid

Vi forlater Neah Bay og kjører langs Highway 101 på Stillehavskysten mot kystbyen Ocean Shores. Den varme kystbrisen roper navnet vårt som Sirenenes sagn tilsier. På veien passerer vi Olympic National Park og Olympic National Forest før vi igjen overgir oss til kysten og dagens stopp; Ocean Shores på Point Brown-halvøya. Ocean shores er det mest populære reisemålet i staten Washington for strandentusiaster siden byen har ca 10 km av lett tilgjengelige sandstrender, i tillegg til at det finns mange morsomme aktiviteter for alle aldre.

Dagens severdigheter: Olympic National Park/Forest, Ocean Shores, strender og aktiviteter.

Dag 5

Dag 5: Ocean Shores – Cannon Beach

Kjøredag 3: 201 kilometer, ca 2,5 timer aktiv kjøretid

Vi takker for oss i Ocean Shores, og legger turen rundt North Bay, sørover mot Cannon Beach rett over grensen inn i delstaten Oregon. Vi tilbringer mesteparten av dagen på den legendariske Pacific Highway 101, som binder sammen delstatene Washington og Oregon. Denne turen er definitivt bare for eventyrere som koser seg rundt alle de svingete sundene på Vestkysten. På veien kjører vi forbi Bruceport og ”Lewis and Clark National Historical Park”. Her vil vi også tilbringe litt tid på en tofelts bro med store, forræderske bølger som slår under oss.

Cannon Beach kjennetegnes ved sitt velkjente landemerke Haystack Rock som er verdt et besøk. Cannon Beach er en minneverdig liten by, hvor store amerikanske kjeder som Safeway og McDonalds har blitt frarådet å starte opp, for å beholde den lokale økonomien og den gode gamle småbyfølelsen.

Dagens severdigheter: North Bay - Haystack Rock – Cannon Beach

Dag 6

Dag 6: Cannon Beach – Newport

Kjøredag 4: 176 kilometer, ca 2,5 timer effektiv kjøring

Nydelig! er den eneste måten å beskrive dagens kjøretur. Vi kjører langs de fargerike klippene på Pacific Coast Highway 101, med bølgesprut på den ene siden, og åsene på den andre siden. Dette er en ren beskrivelse av Paradis på jord. Dagens stoppested er Newport, Oregon. Her hviler vi ut etter dagens fantastiske kjøreopplevelse, og forbereder oss for en lengre etappe i morgen.

Dagens severdigheter:  Pacific Coast Highway 101 – Newport, OR

Dag 7

Dag 7: Newport - Crescent City

Kjøredag 5: 372 kilometer, ca 5 timer effektiv kjøring

I dag fortsetter vi nedover kysten, og kjører gjennom mange vakre små kystbyer; Florence, Reedsport, Coos Bay, Bandon og Brookings. Vårt endestopp er den pittoreske strandbyen Crescent City. Byen er oppkalt etter og kjent for sin halvmåneformede og steinete kystlinje. Kjøreturen inn i Crescent City markerer også vår første entré inn i ”The Golden State” California, hvor vi vil tilbringe resten av tiden vår på turen.

Selv om dagens etappe er lang, er den ikke et ork så lenge man kjører langs den glitrende Stillehavskysten.

Dagens severdigheter:  Florence, Coos Bay, Crescent City – Border California

Dag 8

Dag 8: Crescent City – Shelter Cove

Kjøredag 6: 298 kilometer, ca 4 timer effektiv kjøring

Respekt og beundring; dette er bare noen få ting du vil oppleve i dag på turen vår gjennom Redwood National Park på veien til Shelter Cove. Redwood trærne beliggende i denne delen av California, er noen av de høyeste og mest massive trærne som står på jorden. De ruver opptil 100 meter høyt og opptil 7,5 meter bredt. Vi kjører videre gjennom fuktig tåke og fortsetter sydover til Shelter Cove hvor hvalsafari er satt høyt i fokus. Siden byen er litt avsides, reiser mange hit for å få fred og ro, og selvsagt for å dra på hvalsafari.

Dagens severdigheter:  Redwood National Park – Shelter Cove – Hvalsafari

Dag 9

Dag 9: Shelter Cove – Mendocino

Kjøredag 7: 163 kilometer, ca 2,5 timer effektiv kjøring

Hvis du står opp tidlig nok, ta deg en spasertur ut til den steinete kystlinjen med en kikkert og få et glimt av hvalene som hører til i dette området av Stillehavet. For de som sover litt lengre, ikke bekymre dere, dagens kjøretur vil være like spennende der veien ruller forbi oss på vei nedover mot Mendocino. Dette er dagen vi forlater Pacific HWY 101 og begynner kjøringen lang legendariske HWY 1.

Gled deg! Pittoreske kystlinje, ulendt terreng og safirblå bølger som slår mot oss. Vi passerer Fort Bragg og avslutter turen med å kjøre inn i Mendocino, et fristed for deg som er kunstnerisk interessert. Tilbring kvelden ved å vandre rundt i det lille sentrumsdistriktet overfylt med kunst og musikkbutikker, koselige restauranter og idylliske små Bed & Breakfasts. Vi arrangerer felles vinsmaking på berømte Breggo vinkjeller.

Dagens severdigheter:  Steinete kystlinje, Fort Bragg, Mendocino, vinsmaking Breggo vinkjeller

Dag 10

Dag 10: Mendocino - San Francisco

Kjøredag 8: 290 km, ca. 4,5t effektiv kjøring

Vi fortsetter langs fantastiske HWY1, men retter nesen litt innenlands rett før Salt point, og setter kursen mot Santa Rosa og The Golden Gate City; ”San Francisco”. Naturen vil gradvis endres fra havutsikt og lukt av saltvann til fyldige frukthager og dufter av vin.

Vi kjører til Windsor og inn i Santa Rosa, som ønsker deg velkommen til portene inn til Californias vinområder. Her finner du alle variasjoner av vin, fra Sangiovese til Syrah og Pinot Gris til Pinot Noir. Dersom tiden tillater det, kan vi få en sjanse til å oppleve en rundtur på en vingård, med litt prøvesmaking, før vi ruller inn i den travle storbyen San Francisco

Dagens severdigheter:  Windsor – Santa Rosa – Vinsmaking - Golden Gate – San Francisco

Dag 11

Dag 11: San Francisco

Opplevelsesdag :-)

Når du våkner opp i denne vakre byen, vil du endelig forstå hvorfor Frank Sinatra forlot sitt hjerte i San Francisco. Byen er en funky, individualistisk og overraskende liten plass – garantert den mest liberale byen i USA. San Francisco har egentlig et europeisk preg og du har mange flere muligheter for sightseeing enn det er mulig å tilpasse til vårt korte opphold her. Sørg for at du besøker Ghirardelli Square, en av de mest populære attraksjonene, der gateartister vil underholde deg, mens du stikker innom små butikker og gatekafeer berømte for noen av de beste sjømatrettene i verden.

Besøk også Fisherman’s Wharf. Føl deg fri til å hoppe på en av byens kjente ”Cable Cars” som er et bevegelig landemerke og selve hjertet i denne utrolige byen! Andre gode alternativer er å besøke Golden Gate Park, fengselsøya Alcatraz (må forhåndsbestilles),  havne cruise, China Town, og Lombard Street (en av USAs mest svingete gater). Evt. en dagstur på vintur til Napa Valley.

Dagens severdigheter:  Ghirardelli Square, Alcatraz, Fisherman’s Wharf, Bay Cruise, China Town, Cable Car rides, Lombard Street, evt. en dagstur til Napa Valley (vintur).

Dag 12

Dag 12: San Francisco – Monterey

Kjøredag 9: 192 kilometer, ca 2,5 timer aktiv kjøretid

I dag vinker vi farvel til sjarmerende San Francisco og retter nesen sydover rund bukta og videre mot Montereys mystikk. Vi fortsetter kjøreturen langs fantastiske HWY 1 med overveldende utsikt over grotter og fjellformasjoner langs hele veien, her vil det være masse muligheter for å ta flotte bilder her. Vi stopper for en tidlig lunsj i Santa Cruz. Deretter er det strake veien til Monterey, som huser verdenskjente Laguna Seca Automobile (kjent motorsykkel racerbane).

Når vi ankommer denne spektakulære kystbyen, vil vi tilbringe ettermiddagen ved å vandre langs Cannery Row som er proppet med nydelige hoteller, butikker og restauranter. Sørg for å spare litt tid til å besøke noen av de mange attraksjonene rundt byen, inkludert Monterey Bay Aquarium, Pebble Beach Golf Course og en overflod av strandaktiviteter. La barnet i deg, eller golfspilleren i deg løpe løpsk i dag!

Dagens severdigheter:   Santa Cruz – Monterey - Cannery Row – Bay Aquarium – Pebble Beach

Dag 13

Dag 13: Monterey - Pismo Beach

Kjøredag 10: 237 kilometer, ca 3 timer effektiv kjøring

Vi har sagt det før, og vi sier det igjen; det er vanskelig å tro at naturen kan bli vakrere, men dagens etappe vil rett og slett ta pusten fra deg. Vi fortsetter langs kritikerroste Pacific HWY 1 ned til Pismo Beach med fjellene på vår venstre side og Stillehavet på vår høyre side. Første stopp er Carmel, hvor den kjente filmkjekkasen Clint Eastwood var borgermester. Når vi fortsetter vil du kjenne den varme California-solen sammen med deilig salt sjøluft mot huden din, idet vi kjører forbi Big Sur. Det blir noen mil med mye fantastisk utsikt og flotte formasjoner hvor Santa Lucia fjellene møter Stillehavet og dermed skaper en av de vakreste strekningene langs Californias solkyst.

I dag vil du kjenne en deilig varm bris hele dagen, og få med deg en fantastisk solnedgang. Pismo Beach handler om rolige omgivelser med sine majestetiske klipper og beroligende bølgeslag.

Dagens severdigheter:  Pacific HWY 1 – Carmel - Big Sur – Santa Lucia Mountains - Pismo beach

Dag 14

Dag 14: Pismo Beach – Los Angeles

Kjøredag 11: 291 kilometer, ca 3,5 timer effektiv kjøring

Vi takker for oss i Pismo Beach og fortsetter vår fantastiske tur mot det sydlige California, hjemmet til Beach Boys, Hollywood og noe av det vakreste landskapet i hele landet. Vi stopper for en lang lunch i Santa Barbara, referert til av mange som den amerikanske riviera på grunn av dens lignende klima og geografi med den franske og italienske rivieraen. Utforsk sentrumsgatene fylt med palmetrær, eller utfordre deg selv med en surfetime. Nyt den spektakulære utsikten.

Etter å ha fordøyd Santa Barbara cruiser vi nedover Pacific Coast Highway til vi ankommer Redondo Beach i Los Angeles. Vi leverer tilbake syklene, tar av oss støvlene og bytter ut kjøreutstyret vårt med badeshortser/badedrakter. Nyt den avslappede livsstilen du finner her på Redondo Beach idet vi tilbringer vår siste kveld sammen. Vi satser på en avskjedsmiddag og gjør oss klare for hjemreisen.

Dagens severdigheter: Santa Barbara Downtown & Riviera, Redondo Beach -  Los-Angeles

Dag 15

Dag 15: Hjemreise Los Angeles - Oslo

God tur hjem!

Før alle drar hver sin vei, møtes vi til frokost og mimrer litt om de fantastiske minnene vi har delt de siste 2 ukene. Avreise i felles buss til flyplassen.

Det er vanskelig å tro at turen er over, men husk at vi vil alltid ha en plass åpen til deg på en av våre andre drømmeturer!

God tur hjem!

Avreisedatoer for Vestkysten USA

Turer - 2016Dato fraDato tilPåmeldingsfrist
Vestkysten USA11.06.201625.06.201621.05.2016Se priserBestill
Motorsykkel sjåfør34 900,-
Bil sjåfør28 500,-
Passasjer23 900,-
Fradrag for egne flybilletter5 500,-
Vestkysten USA07.08.201621.08.201617.07.2016Se priserBestill
Motorsykkel sjåfør34 900,-
Bil sjåfør28 500,-
Passasjer23 900,-
Fradrag for egne flybilletter5 500,-
Vestkysten USA21.08.201604.09.201631.07.2016Se priserBestill
Motorsykkel sjåfør34 900,-
Bil sjåfør28 500,-
Passasjer23 900,-
Fradrag for egne flybilletter5 500,-
Turer - 2017Dato fraDato tilPåmeldingsfrist
Vestkysten USA10.06.201724.06.201720.05.2017Se priserBestill
Motorsykkel sjåfør34 900,-
Bil sjåfør28 500,-
Passasjer23 900,-
Fradrag for egne flybilletter5 500,-
Vestkysten USA08.08.201722.08.201718.07.2017Se priserBestill
Motorsykkel sjåfør34 900,-
Bil sjåfør28 500,-
Passasjer23 900,-
Fradrag for egne flybilletter5 500,-
Vestkysten USA22.08.201705.09.201701.08.2017Se priserBestill
Motorsykkel sjåfør34 900,-
Bil sjåfør28 500,-
Passasjer23 900,-
Fradrag for egne flybilletter5 500,-
Turer - 2018Dato fraDato tilPåmeldingsfrist
Vestkysten USA09.06.201823.06.201819.05.2018Se priserBestill
Motorsykkel sjåfør34 900,-
Bil sjåfør28 500,-
Passasjer23 900,-
Fradrag for egne flybilletter5 500,-
Vestkysten USA12.06.201826.06.201822.05.2018Se priserBestill
Motorsykkel sjåfør34 900,-
Bil sjåfør28 500,-
Passasjer23 900,-
Fradrag for egne flybilletter5 500,-
Vestkysten USA11.08.201825.08.201821.07.2018Se priserBestill
Motorsykkel sjåfør34 900,-
Bil sjåfør28 500,-
Passasjer23 900,-
Fradrag for egne flybilletter5 500,-
Vestkysten USA25.08.201808.09.201804.08.2018Se priserBestill
Motorsykkel sjåfør34 900,-
Bil sjåfør28 500,-
Passasjer23 900,-
Fradrag for egne flybilletter5 500,-

Priser: Vestkysten USA

Motorsykkel sjåfør Pris fra 34 900,-
Bil sjåfør Pris fra 33 900,-
Passasjer Pris fra 23 900,-
Fradrag for egne flybilletter Pris fra 5 500,-
Priser er oppgitt i Norske Kroner